Zoekmachine Marketing

Door middel van zoekmachine marketing komt uw bedrijf, website/webwinkel op zichtlocatie in de zoekresultaten. Vergelijk het met een bedrijfspand welke op zichtlocatie staat, deze zal ook meer bezoekers trekken dan een pand ergens achteraf.

De 1ste pagina in Google.
Mensen zoeken zelden verder dan de 1ste pagina in Google als ze op zoek zijn naar producten of diensten. U wilt met uw bedrijf online aan de weg timmeren en u bent op zoek naar meer bezoekers ofwel potentiële klanten. Het is dan van belang dat uw bedrijf, website/webshop een prominente online zichtlocatie krijgt net zoals met een gewoon bedrijfspand. U vraagt zich nu waarschijnlijk af waar die prominente zichtlocatie zich dan online bevindt.

Nou, dat is heel eenvoudig. Op de 1ste pagina in Google en YouTube en dan het liefst nog op de eerste 4 posities. De meeste internet bezoekers die op zoek zijn naar een product of dienst komen vaak niet verder dan de eerste pagina in Google. Het is daarom van groot belang dat uw bedrijf of organisatie op de door u gewenste zoekwoorden hoog in Google staat. Hier bevinden zich per slot van rekening uw potentiële bezoekers. Dit kunt u doen door internet marketing ofwel zoekmachine optimalisatie toe te passen op uw website.

Zoekmachine marketing – Hoger in Google!

Nu u weet dat de bezoekers en uw potentiële klanten zich op de eerste pagina van Google bevinden, is het raadzaam om te onderzoeken hoe uw webwinkel/webshop ook op deze belangrijke pagina kan komen.

Zoekmachine optimalisatie of ook wel zoekmachine marketing is de sleutel tot succes. Hieronder vind u verschillende SEO tips om te onderzoeken hoe het met de vindbaarheid van uw website/webwinkel is gesteld.

1: Kies een aantal zoekwoorden waar u als bedrijf of organisatie op gevonden wilt worden in de zoekmachines (stel u verkoopt fietsen dan zou het kunnen dat “damesfietsen” voor u een belangrijk zoekwoord is).Tik dit zoekwoord maar eens in Google en kijk of uw website/webshop zich op de 1ste pagina bevindt. (let wel op dat u uw zoek-geschiedenis en cookies verwijderd, anders krijgt u een gepersonaliseerd zoek-resultaat)

2: Staat uw website/webshop/webwinkel niet op de eerste pagina, dan is er werk aan de winkel! Per slot van rekening wilt u dat uw (nieuwe) webshop hoog in Google komt. Kennis van zoekmachine marketing zal u dan zeker helpen om wel de vindbaarheid website/webshop te verbeteren.

Zoekmachine Marketing.

Net als in het reguliere zaken doen, wordt ook de concurrentie op internet steeds groter. Steeds meer bedrijven en organisaties vechten om een hoge positie in Google, waardoor het ook steeds moeilijker wordt om hoog in Google te komen. De webshops en websites die geoptimaliseerd zijn, zullen de hoogste posities innemen in de belangrijkste zoekmachines zoals Google en niet te vergeten Youtube.

De vindbaarheid van uw website of webshop zal dan ook hard nodig zijn om de concurrentie voor te blijven of aan te gaan. Niet voor niets steken steeds meer bedrijven geld in zoekmachine marketing. U kunt met de onderstaande tips zelf al veel doen om de vindbaarheid op het internet te verbeteren.

SEO tips om uw website of webshop te optimaliseren
Wat is er voor nodig om uw webwinkel, website of webshop op de 1ste pagina in Google te krijgen? Er zijn heel veel factoren die mee spelen om een website/webshop hoger in Google te krijgen.

De belangrijkste factoren vindt u hier onder:

1: Is uw website/webwinkel Google vriendelijk? Is deze technisch voorzien van de juiste html codes en beschrijvingen? Beschikt deze over een goede navigatie en een goede bereikbaarheid voor opname in de zoekresultaten van de zoekmachines?

2: Heeft uw website voldoende inhoud (teksten) en zijn deze teksten uniek? (Google haat kopiëren). Zijn de teksten interessant voor bezoekers, nodigt de tekst uit om tot actie over te gaan? De kwaliteit van de tekst in uw webshop of op uw website is het belangrijkste instrument om hoog in Google te komen! Google wil alleen de beste zoekresultaten laten zien die bij een bepaalde zoekopdracht horen.

3: Het populair maken van uw website/webshop in de ogen van de zoekmachines (Google). Hoeveel externe websites linken naar uw websites? ( hoe meer kwalitatieve links, hoe belangrijker Google uw website zal vinden). Dit zogenaamde linkbuilding proces is een van de voornaamste ranking factoren, maar ook het meest arbeids-intensieve gedeelte van zoekmachine marketing en website optimalisatie.

Zoekmachine marketing – Kost geen geld maar levert geld op!

Er zijn nog vele andere factoren die meespelen om uw bedrijf beter vindbaar te maken in Google en dus hoger te laten scoren. Internet biedt een keur aan websites met informatie over zoekmachine marketing of website promoten.

Natuurlijk kunt u dit allemaal zelf gaan leren en toepassen, maar u kunt ook een gratis en vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Met onze jarenlange expertise weten we precies hoe uw bedrijf beter online gevonden wordt.

Zoekmachine marketing specialist nodig?

Debrekel
Prinses Marijkestraat 105
5571 GM Bergeijk
Tel: 06-14798585
Email : info@debrekel.nl
KVK : 62271954 Eindhoven
BTW : NL147857570B01

Wat zeggen onze klanten

"Al meer dan 3 jaar zorgt Debrekel voor uitstekende online resultaten. Marc Vogels - directeur Vogelsimportexport BV"

"Op de zoekterm Bouwbedrijf Arnhem op de 1ste pagina in Google. Stegeman Bouwbedrijf."

© 2023 De Brekel

De Brekel

Prinses Marijkestraat 105
5571 GM Bergeijk

Tel: 06-55714502
Email: info@debrekel.nl
KVK: 62271954
BTW: NL147857570B01

Zoekmachine marketing

Meer bezoekers met zoekmachine marketing Met zoekmachine marketing plaatst u uw webwinkel op zichtlocatie op het internet. U wilt met…

Lees verder...